.Heart Talk.


Allah's timing is perfect in every matter. We don't always understand the wisdom behind it, but we have to learn to trust it - Dr. Bilal Philips

Thursday, May 26, 2011

#Day Three

8 ways to win my heart

Ahaha.  Gaya macam ada orang baca je blog ni. Saya tak tahu konteks ape soklan ni nak. So, saya jawab sefaham saya lah.

1.      
2.       ……
3.       ………
4.       …………
5.       ………
6.       ……
7.      
                  8. I don’t know how to explain the ways. There’s no specific ways. 
                 Just win my heart. Hehe.


# Ni sebenarnya sambungan dari #Day One, #Day Two.  



Churp Churp ni apa sebenarnye?

Em, ada yang tanya pasal Churp Churp ni. Churp Churp ni lebih kurang macam nuffnang la. Kalau kita klik dekat mana blog yang ada advertisement ni, tuan punya blog tu dapat reward. At first rasa cam annoying jugak, yela, certain blog tu letak besar sangat advertisement tu sampai tak leh nak baca blog pun. Haha.

Tapi bila fikir balik, dengan cuti 7 bulan ni, buat je la sekali. Alang-alang, tak la cuti poket kosong. Hehe. Orang kata, sambil menyelam minum air, sambil update blog dapat duit, kan best. Hehe. [Even blog ni bukan ramai yang baca pun =_=']

Ada advertisement yang sekali orang klik, kita dapat 20 sen - 40 sen, ada jugak harga lain.

Boleh Klik untuk tumbesaran :)

Memula register, isi je form dia macam biasa, pastikan alamat valid la, sebab dia akan hantar Check ke rumah anda. Lepas tu, pilih advertisement mana yang berminat, boleh letak di BLOG, FB, TWITTER, YM, banyak la lagi, asal boleh promote je.

Jadi, ada yang berminat? Boleh klik sini, Saya ingin join Churp Churp hari ni!

Tepung Segera Cake Chocolate Moist :)





TEPUNG SEGERA CAKE CHOCOLATE MOIST 

#Tanpa pengawet ubat tahan
#Tanpa perlu peralatan moden
#Tanpa was-was
#HALAL
#Di jamin ENAK
#'Home Made'
#Keluaran Melayu Muslim

Untuk Tempahan Sila Hubungi:

ZAHRA: 013-2682641
ROHANA: 013-2014785

*Harga dan kos penghantaran boleh dirunding :)

Sunday, May 22, 2011

#Day Two

Nine things about yourself.

Aduhh, part ni yang saya rasa payah ni. Amende nak cite sampai 9 ni?

1. Emm, seriusly sangat teringin nak pergi bermusafir ke negara orang. Bukan berholiday. Tapi berjalan melihat bumi Allah. Tak nak pergi ramai-ramai, berdua dah cukup. Nak sangat tidur dekat masjid. Jimat kan?

2. Saya banyak sekolah. Sekolah menengah ada 4. Banyak kan? ke ada lagi yang lagi banyak? =.=

3. Kawan saya kata saya kasar, keras dan aci redah. Kawan sorang lagi kata saya ayu dan lembut. Err, mana satu betul entah. :D

4. Hidup saya tak selalu cerah macam langit, kadang-kadang mendung jugak. Ala, korang pun camtu jugakkan?

5. Ustazah Rosnah (sekolah rendah) cakap, "Awak baca quran laju-laju ni macam kereta api ni kenapa? Siapa kejar awak?" Hehe

6. Saya suka berfikir. Kadang-kadang macam luar alam pun ada jugak.Aish, luar kotak ke luar alam? -.-

7. Dalam kelas Bahasa Arab, darjah 4, saya kena baling dengan kapur. Tepat kena dahi. Lepas tu kena keluar kelas. Sebab, bercakap time ustaz mengajar. Hehe. Saje cari pasal, kan dahh. Tapi, ustaz tu memang best!

8. Tempat pertama terima tarbiyah tu tempat yang paling kita ingat, ada kawan saya cakap. Memang betul pun. Sebab tu sayang dekat kawan-kawan tu pun sayang dia lain. Lain sangat. :) Oh, rindu mereka T_T

9. Soalan paling susah nak jawab, apabila ditanya cita-cita awak apa. Mesti saya diam dan senyum. Eh, yeke senyum, macam sengih je ^_______^

Ehh, dah habis? Macam tak cukup la pulak. teheeee -____-"


Nota kaki 1: Makcik muda saya dah makin kurus & cantik pakai Premium Beautiful. Hehe. Seronok seronok. 
Nota kaki 2: Siapa yang berminat nak tahu pasal bisnes. Pendapatan mencecah RM 200k SEBULAN. Wah wah.

Nota kaki 3: Jangan lupa juga, doakan buat mereka yang ditimpa ujian tanah runtuh baru-baru ni. Walau sebaris pun doa anda.
 


Pasal Premium Beautiful atau bisnes hebat:
ZAHRA 0132682641

Saturday, May 21, 2011

Nak reward? Join je ni. Just Click on it!

Gain extra Money by joining them!

dear you. #This entry specially for you.

Entri ini khusus buat adik saya. Saya tahu mungkin akan ada yang kurang senang dengan tindakan saya. Yelah, berkongsi kisah peribadi di dalam blog. Saya tahu, saya juga pernah berfikiran sebegitu.

But I think, she's deserve this. Tribute to her. Jika anda rasa kurang berminat, sila lah tekan butang pangkah di atas kanan itu ye.


Dear you,


Be strong okay.


Abaikan apa orang lain kata, orang boleh kata apa yang mereka suka, tapi ia tidak akan mengubah sesuatu keputusan kan? But if HE say yes, yes it would change. So, chill okay my dear. Let them say.


People. They wouldn't stop. But, if you just take it like nothing happened, it will stop even in reality it isn't. You got that?

"Kakak ni cakap senang la. I am not like you. Kalau gunung datang hempap pun kakak boleh buat cool je. But not me."

Hmm, Kakak tahu, I am the 'hati batu'. You're the 'hati kayu', kan? Orait. Orait.

But

Listen here girl.

I know, this isn't simple-easy thing for you. Its a big big thing. But, we've try our best isn't it? After all the process that you, us through. This is the decision that we came out.


Kita dah berfikir panjang kan untuk buat keputusan besar ni, kita dah duduk semeja ramai-ramai, kita dah listkan semua pro and cons, solat hajat, doa.


Dan ini keputusan yang terbaik yang kita rasa, kita dapat. I really meant 'kita' as in 'K.I.T.A'. Not just you and me. But everyone of us.


Untuk kali ni, biar je apa yang mereka nak kata. Setiap orang kan pandangan berlainan. Jadi, biarkan mereka meluahkan apa yang mereka rasa. Tapi, kita tetap dengan pendirian kita.

So chill okayy. 


Smile :)


Ok, Good ^^


#Day One

Start.

Ten things you want to say to different people

1. Jika anda mahu turunkan berat badan anda dan makin cantik dan sihat, tanpa mahu telan itu dan ini, saya ada caranya. HUBUNGI saya!

2. Ohh, saya akan bawa awak semua ke Istanbul satu hari nanti, kita pergi Blue Mosque yang macam idaman awak tu.. sila tunggu ye ;)

3. Sila belajar bersungguh-sungguh. Awak dah besar bukan budak kecik lagi. Kita hidup tak boleh bergantung kat orang. Hanya Allah tempat kita bergantung. So, work hard from now okehh.

4. Budak kecik, jangan comel sangat boleh? -__-'

5. Em, kalau nak bagitau tu, bagitau la berhemah sikit, tak yah la emo-emo. Ni baca pun takde selera tau. Macam mengugut pun ada jugak. Adehh.


6. Hello, apa? salah nombor ni. Salah salah. Saya jual PB, tak jual herba. Hehe. :D

7. I know what do you wanna say. But, I dont give it a cent. Yelah, I am the one yang akan untung dan rugi kan? So?

8. Selamat bakal Pengantin Baru! Tak sangka kan, cepat je masa berlalu, ingat lagi time kita ponteng kelas sebab konon jaga library. Huhu. Dah nak kawin da awak..

9. Dear juniors, buat elok-elok oke. ED dengan GC tu tak la susah mana. Kau orang boleh buat punya. Kak Biha boleh, tak kan kau orang tak boleh  :P

10. Cikgu-cikgu dan lecturers, Happy Teachers Day! Cikgu memang terbaikkkk lahh :P

At last, susah wo nak habiskan sampai 10 ni. Challenge betul, lagi-lagi dengan orang yang tak banyak idea tengah-tengah pagi ni.


PS  Anyone interested about Premium Beautiful or any inquiry about it? 
Call/text me
0132682641 (ZAHRA)



One until Ten!

Okayy, saya mahu join ni. Bukan sebab takde keje, keje ada je, banyakkk. Tapi, saje. hehe.

Day One - Ten things you want to say to different people
Day Two - Nine things about yourself
Day Three - Eight ways to win your heart
Day Four - Seven things that cross your mind a lot
Day Five - Six things you wish you'd never done
Day Six - Five people who mean a lot (in no order whatsoever)
Day Seven - Four turn offs
Day Eight - Three turn ons
Day Nine - Two smileys that describe your life right now
Day Ten - One confession

Get it from here

PS: Tengok la sampai hari ke berapa je tahan -_-"


Wednesday, May 18, 2011

Saya ada ibu yang hebat. Sangat Hebat. Super-duper cool !

Orang lain, birthday ibu dia, wish awal-awal. Letak dalam blog, fb segala bagai, kan? Lagi-lagi bulan Mei ni hari Ibu.

Saya?

Birthday ibu saya dah lepas 8 hari yang lalu dah. -.-'

Umi cantik macam bunga, eh, tak, lagi cantik dari bunga :)

Saya tak wish lagi dekat blog dan fb -_-". Dekat ibu saya mesti la dah :P. Walaupun dengan sebaris ayat, 

"Umi, Happy Birthday :)" *Dengan muka malu-malu tunduk-tunduk* Sebab tahun ni, takde hadiah gempak macam selalu. Kiss dekat pipi je ade.

Umi, 
you know kakak memang sangat tak pandai berkata bermadah kan? 
you know kakak memang tak pandai show feeling dia kan?

walau DNA ramah umi tak jatuh pun dekat kakak,
walau genetik baik dan lembut hati umi tak tumpah dekat kakak,

tapi you know me well enough kan umi?

Umi, 

Selamat Hari Lahir,
Selamat Hari Ibu,
Selamat Hari Guru,
Selamat Ulang Tahun Umi&Abah

Kakak sayang Umi sangat-sangat :)

Syukran Ya Allah, kurniakan ibu terhebat untuk saya :)

Nota kaki 1: Saya tadek hadiah macam tahun2 sebelum ni, tapi kami pergi Langkawi baru-baru ni, kira hadiah la jugak tu kan =_="
Nota kaki 2: Saya patah kaki tahun ni sebab adik lelaki saya takde. Kena tunggu dia balik bulan 8 baru boleh beli hadiah.

Nota kaki 3: Umi saya nak La Gourmet. :P

*credit pic:Mr.Google

Tuesday, May 17, 2011

PB itu ialah PREMIUM BEAUTIFUL.

Mesti ramai yang tertanya-tanya, apa itu PB ni? PB ni ialah PREMIUM BEAUTIFUL. 



Premium Beautiful (PB) ialah pakaian dalam PEMBENTUKAN KONTUR BADAN yang  direka hasil kepakaran teknologi Jerman dan Jepun. Dibuat drp fabrik AKWATEK dan AKWADYNE yg sebati dengan air. PB direkacipta daripada 32 LAPISAN FABRIK yang ditenun dengan lapisan Far Infrared Ray (FIR) bergelombang 4-16U.  Menurut kajian, molekul air dlm sel organ manusia bergetar dalam frekuansi yang sama. Ini menghasilkan tindak balas resonan menjadikan molekul dalam badan BERTINDAK LEBIH AKTIF dan KUAT. Tindak balas itu menghasilkan lebih banyak haba menyebabkan saluran darah mengembang. Ianya melancarkan perjalanan darah, penghantaran nutrien ke seluruh badan lebih efektif & melancarkan pengeluaran bahan buangan dari sel badan.

Premium Beautiful bukanlah pakaian dalam yang biasa.... ianya:
  • Memberi kesan serta merta
  • Daripada fabrik AKWATEK dan AKWADYNE yang sebati dengan air. Kadar penyerapan peluh dan air sangat baik menjadikan ianya sangat selesa dipakai.
  • Direka secara saintifik untuk mendakap, mengurut dan membentuk badan ke potongan yang diidamkan.
  • Diiktiraf oleh The American Chiropractic Association dan The Canadian Chiropractic Association.
  • Mendapat pengiktirafan sebagai produk SUPERBRAND


Complete set Premium Beautiful terdiri daripada 3 bahagian iaitu LONG BRA, LONG GIRDLE dan WAIST NIPPER.
LONG BRA

Fungsi:
  1. Cawan coli dengan tiga (3) keping jahitan stereoskopik dapat menolak atas, menyokong dan menetapkan kedudukan buah dada.
  2. Rawan keluli memori berfungsi untuk menetap dan menyokong buah dada.
  3. Rekaan kuasa tekanan dan regangan berganda pada bahagian depan coli dapat menyelaras perut yang buncit lalu meninggikan kedudukan kontur buah dada.
  4. Dua (2) batang keluli berupaya untuk menyelaras dan membentuk kontur badan.
  5. Rekaan kuasa tekanan dan regangan berganda pada bahagian belakang coli dapat menutupi bahagian belakang badan, dapat menyelaraskan lebihan lemak pada bahagian belakang , turut mengatasi masalah berbadan besar.
  6. Rekaan bentuk ‘ U ‘ pada bahagian belakang coli bukan sahaja dapat menguruskan badan, malahan menambah kontur bahagian belakang.
  7. Perhiasan berlian berbentuk rama – rama menonjolkan keunggulan produk.
  8. Rekaan tiga (3) pasang cangkuk membolehkan anda membuat penyelarasan yang sesuai.
LONG GIRDLE
  1. Tiga puluh dua (32) kepingan jahitan stereoskopik, berdasarkan teori mampatan berserpihan, mengagihkan lebihan lemak ke arah bahagian badan yang bersesuaian.
  2. Rekaan dan jahitan unggul cawan pinggul dapat membetulkan pinggul yang lentur, membentuk kontur pinggul yang mempesona dan meninggikan pinggul.
  3. Mengasingkan kontur peha dan pinggul, mengagihkan lebihan lemak pada peha ke dalam cawan pinggul dan membentuk kontur pinggul yang sempurna.
  4. Dilengkapi dengan kain jenis kapas yang selesa pada bahagian dalam pinggang seluar dapat memperbaiki dan membentuk kontur pinggang yang mempesona.
  5. Perhiasan berlian berbentuk rama-rama menonjolkan keunggulan produk.
  6. Mampatan yang tetap ke atas abdomen dapat mengurangkan lebihan lemak lalu memperbaiki masalah perut yang buncit.
  7. Rekaan mampatan dua (2) lapisan berfungsi menyelaraskan lemak pada sekitar peha, membentuk kontur peha yang menarik.
  8. Penggunaan dua (2) lapisan kain kapas berlubang kecil berfungsi untuk memberi keselesaan.
  9. Penggunaan renda yang fleksible, mengelakkan perasaan tidak menyenangkan akibat pergeseran dengan benang seluar.

WAIST NIPPER

  1. Tujuh (7) batang keluli memori dapat menyokong pinggang dan menegakkan tulang vertebra, turut berupaya memperbaiki postur berdiri dan duduk.
  2. Rekaan unik berdasarkan potongan rangka badan manusia, memperkuat pengagihan lemak pada bahagian pinggang ke bahagian dada dan punggung secara serata, turut mencapai kesan pembentukan badan yang seimbang.
  3. Tali kenyal yang diimport dari Jepun, membantu menyelaraskan kontur pinggang.
  4. Rekaan secara fleksibel, menghasilkan kesan pembentukan berdasarkan kesesuaian badan individu.
  5. Rekaan tiga (3) pasang cangkuk membolehkan anda membuat penyelarasan yang sesuai.
  6. Perhiasan berlian berbentuk rama-rama menonjolkan keunggulan produk
 KESAN-KESAN POSITIF KEPADA SI PEMAKAI PREMIUM BEAUTIFUL
Terdapat 2 fungsi utama:
  1. Kesan dari segi kesihatan
  2. Kesan dari segi pembentukan badan
Kesan Dari Segi Kesihatan
  1. Menghilangkan sakit kepala
  2. Menghilangkan sakit tulang belakang
  3. Menghilangkan senggugut
  4. Menghilangkan selulit pada kaki
  5. Menghilangkan kesan pecah (stretch mark) pada kulit perut dari kesan mengandung dan kulit jadi lebih halus
  6. Menghilangkan sakit tumit dan sendi-sendi kaki pada waktu bangun tidur (terutama bagi yang berbadan besar)
  7. Melancarkan perjalanan haid
  8. Menghilangkan penyakit asma
  9. Menghilangkan gastrik
  10. Jarang mengalami demam
Kesan Dari Segi Pembentukan Badan
  1. Menaikkan punggung dan menegangkan payudara
  2. Menurunkan berat badan
  3. Berkeyakinan dan berketrampilan
Sinar Infra Merah Jarak Jauh (F.I.R) Yang Terdapat Pada Pakaian Premium Beautiful
  1. Menggalakkan tumbesaran lebih teratur
  2. Mengekalkan kesegaran badan
  3. Mengurangkan kandungan asid dalam darah
  4. Menghilangkan kesakitan pada tubuh badan atau tempat yang sakit
  5. Tidur dengan lebih nyenyak
  6. Menghilangkan bau badan
  7. Memperbetulkan perjalanan darah dalam tubuh
  8. Meningkatkan kadar metabolisma
  9. Memperbetulkan dan memulihkan sistem pernafasan
  10. Mengelakkan pertumbuhan bakteria
  11. Mengeluarkan peluh asid
  12. Membantu menghilangkan kulat dan fungus
  13. Membantu membersihkan udara dalam badan
  14. Mengekalkan kepanasan suhu badan
  15. Membetulkan sistem urat saraf dalam badan secara automatik
  16. Membantu menghalang pembiakan sel kanser dalam badan
Uniknya Akwatek dan Akwadine
  1. Penyejukan semulajadi dalam cuaca panas
  2. Memanaskan badan dengan selesa semasa cuaca sejuk
  3. Kuasa penyerapan toksid keluar dari tubuh badan
  4. Pencetus penyerapan yang baik dan mengalih kelembapan (air, bau, wap)
  5. Berubah mengikut keadaan iklim dan cuaca
Kesan-Kesan Awal Pemakaian Premium Beautiful
  1. Sakit kepala – bagi orang yang kerap sakit kepala dan migrain
  2. Sakit tulang belakang – bagi orang yang selalu mengalami sakit belakang ~ tindakan awal menyelaraskan tulang belakang
  3. Terkentut dan sendawa – bagi orang yang banyak angin ~ tindakan membuang angin
  4. Badan rasa sedikit sakit – bagi orang yang selalu demam dan sakit sendi-sendi kerana semasa memakai Premium Beautiful seperti di dalam proses berurut
  5. Payudara terasa sengal-sengal – memulihkan dan bertindak untuk menegangkan dan menaikkan semula buah dada seperti zaman remaja
  6. Berat badan turun – menunjukkan berat badan si pemakai tidak sesuai dengan ketinggian
  7. Gatal-gatal pada anggota badan & tempat-tempat tertentu – terlalu banyak asid yang dikeluarkan melalui perpeluhan
  8. Badan terasa cergas dan lebih aktif – kerana tindakan resonan molekul air di dalam badan lebih aktif setelah memakai Premium Beautiful kerana tindakan FIR
BERMINAT? HUBUNGI SAYA
ZAHRA- 0132683641
 P S Nantikan entri seterusnya tentang kebaikan PB kepada pengguna yang ada slip disc :)

Credit pics: Mr.Google

Monday, May 09, 2011

Dia pernah mengalami Slip Disc. Tapi, tidak lagi kini.

Ini pula, Kak Nur. Gambar sebelum memakai Premium Beautiful:

Kak Nur yang pakai tudung biru tu


Tara.. ini dia selepas SEBULAN memakai PB


Sebelum dia pakai PB ni, dia terlibat dengan kemalangan, lepas dia kahwin. Sejak tu dia mengalami Slip Disc. Jadi, dia selalulah sakit pada tulang belakang. Menurut doktor, kesakitan tu untuk selama-lamanya. Sampai dia terpaksa kurangkan segala aktiviti fizikalnya.

Sejak dari tu, memang badan dia naik la. Tengok la, sampai pipi pun naik tembam macam tu. Hehe

Jadi, dia memang purposely beli PB ni untuk kuruskan berat badan la. Rupa-rupanya, PB ni bukan sahaja turunkan berat badan, malah dia juga tidak lagi mengalami sakit pada tulang belakangnya.

Selain tu, dia juga tidak lagi mengalami masalah periodnya yang tidak teratur. Sebab masalah period yang tidak teratur tu memang sejak zaman sekolah lagi.

Saya sangat gembira dengan perubahan dia :)

Berminat? 

Dapatkannya dengan harga serendah RM 800!
Ask me HOW




Nama:






No. Phone:






Jantina:


Perempuan


Lelaki





Email (optional):













Dia cantik dan sihat, anda bila lagi?


OK, ini KAK FIZA. Badan dia memang bagai dipam-pam la lepas bersalinkan si comel Balqis tu. 

tapi, lepas 12 hari memakai Premium Beautiful ni, ni hasilnya, nampakkan perbezaan?


 Dan ini lepas 2 bulan. Wawawa. Memang berkesan la kan.

Ini baru sorang kan? Nanti saya upload lagi yang lain ye :)

Jika anda berminat? Lagi-lagi untuk raya yang makin hampir ni, ada promosi hebat untuk anda, ye lah, siapa tak nak cantik dan sihat kan? dalam masa yang sama harga memang macam durian runtuh kan? 

Percaya lah, anda tidak akan jumpa di tempat lain dengan harga serendah ini :)

Hubungi saya ym/emel : minn.edina@yahoo.com

atau isi borang dibawah, anda akan saya hubungi secepat mungkin :)





Nama:




No. Phone:




Jantina:

Perempuan

Lelaki



Email (optional):










\

Khas buat wanita yang ingin cantik dan sihat :)

~untuk wanita-wanita sekalian~
Menjelang raya yang bakal tiba, saya yakin mesti ramai yang ingin melaram dengan baju raya yang cantik-cantikkan??? 
Sure lagi best melaram bila badan slim cantik je kan?
Kalau pakai PB start dari sekarang, CONFIRM boleh dpt badan yg diidamkan sebelum raya ni.. Dah la sekarang ada promosi hebat harga PB...
tidak ketinggalan untuk wanita-wanita yang bakal melangsungkan rumahtangga mereka tidak lama lagi,
jika anda ingin kelihatan menawan di hari bahagia anda, yang penting bertambah sihat,
ada promosi hebat menanti anda, BERMINAT dengan PREMIUM BEAUTIFUL? 
hubungi saya :
ym/emel : minn.edina@yahoo.com
atau isi borang di bawah, anda akan dihubungi secepat mungkin :)





Nama:




No. Phone:




Jantina:

Perempuan

Lelaki



Email (optional):














Ingin cantik dan sihat?

Ingin cantik dan sihat?

1) Memperbetulkan aliran darah dalam tubuh.
2) Meningkatkan kadar metabolisma.
3) Memperbetulkan dan memulihkan sistem pernafasan.
4) Mengelakkan pertumbuhan bakteria.
5) Mengeluarkan peluh asid.
6) Mengekalkan kesegaran badan.
7) Mengurangkan kandungan asid dalam darah.
8) Menghilangkan kesakitan pada tubuh badan atau tempat yang sakit.
9) Tidur lebih selesa dan nyenyak.
10) Menghilangkan bau badan.
11) Menghilangkan kulat dan fungus.
12) Mengekalkan kepanasan suhu badan.
13) Menghalang pembiakan sel kanser dalam badan.
14) Membetulkan sistem urat saraf dalam badan secara automatik

 Hubungi saya, 
Zahra
e-mail/ym - minn.edina@yahoo.com