.Heart Talk.


Allah's timing is perfect in every matter. We don't always understand the wisdom behind it, but we have to learn to trust it - Dr. Bilal Philips

Tuesday, June 17, 2014

BERTENAGA dan TAK LAPAR semasa BERPUASA

Bismillah..

BERTENAGA dan TAK LAPAR semasa BERPUASAWah!! Boleh lah bergaya sakan di Hari Raya!!




Puasa dah dekat, masing-masing duk cari makanan apa yang boleh bagi segar sepanjang hari dan boleh maintain slim waktu raya, kan? Hehe.

Ini pengalaman saya sendiri, minum Mineral Coffee sebelum drive long journey,

(2 minggu ni: KL-KT, KT-Kuantan, Kuantan-KT, KT-KL)

Alhamdulillah, sangat segar, tak mengantuk sepanjang 6jam perjalanan. Dan yang bestnye, esok boleh bangun segar sangat, tak lenguh badan.

Tu first try, second try, drive long journey sambil puasa, waktu sahur haruslah segelas Mineral Coffee dulu. Alhamdulillah, sampai ke destinasi masih lagi segar. Alhamdulillah.

Yang paling best, bila minum Mineral Coffee ni tak rasa nak makan banyak, sebab rasa kenyang.

Hehe. Segar pun dapat, kurus pun dapat. Bestkan? Sangat disyorkan untuk bulan Ramadhan nanti. Yang penting harga sangat berbaloi-baloi dan super jimat..

Alhamdulillah, terima kasih Ya Allah..