.Heart Talk.


Allah's timing is perfect in every matter. We don't always understand the wisdom behind it, but we have to learn to trust it - Dr. Bilal Philips

Sunday, November 15, 2015

Sauteed Cauliflower Recipe

Alhamdulillah, hari ni Allah turunkan hujan, kat sini jadi sejuukk sangat, sampai pakai stokin sebab lantai sejuk. Heheh. 

Hujan ni pun satu rahmat Allah, rezeki yang Allah turunkan. Jadi bila hujan turun, kenalah baca doa. Ni doa dia, ratib hari-hari dekat mulut, insha Allah nanti lekat terus dekat kepala tak hilang dah :)
Dan hujan ni pun waktu mustajab berdoa tau, waktu ni mintak dekat Allah laju-laju. Jangan malu jangan segan, mintak dekat Allah, tiada batasan untuk Allah memberi pada hamba-Nya, ingat tu ^_^


Doa Apabila Turunnya Hujan

Lunch tadi punya menu memang sangat mudah, semua orang pun boleh buat. Hehe. Sauteed Cauliflower nama inggeris dia, nama melayu Kobis Bunga Goreng. Haha. Yang penting sedap dan healthy.


Sumber: google
Sauteed Cauliflower

Ni resepi dia:

2 cawan Kobis bunga
3 ulas Bawang merah
3 ulas Bawang Putih
1/4 kiub Stok ayam
Garam
Blackpepper
Air

Cara dia sangat simple, mula-mula tumis Bawang Putih dan Bawang Merah hingga layu. Masukkan stok ayam. Masukkan Kobis Bunga, masak hingga layu, tutup pan supaya Kobis lembut dan layu. Tapi kalau suka crunchie sikit jangan lama-lama. Perasakan garam dan blackpepper, Tuang sikit air supaya ada effect basah-basah sikit, Sikit je tau air. Kacau-kacau sikit, dah siap. Letak daun parsley sebagai hiasan.

Kalau nak masukkan sayur lain pun boleh, saya masukkan sekali kacang panjang sebab ada dalam peti. Haha. Janji sedap kan.

Google lagi

Padankan dengan lauk Chicken Grilled dan Crispy Tortilla Salad. Sedap sangat Masha Allah. Rugi tak try. Hehe. Resepi Crispy Tortilla Salad next time pulak share ea. 

Selamat Mencuba ;)

No comments:

Post a Comment

Segala komen anda amatlah dialu-alukan :)