.Heart Talk.


Allah's timing is perfect in every matter. We don't always understand the wisdom behind it, but we have to learn to trust it - Dr. Bilal Philips

Tuesday, November 03, 2015

Kek Blueberry Frosting Cheese

Mama dia request nak sponge cake, topping cream cheese. Sebab Kek Chocolate Moist dah order untuk adik Mu'az. Buka peti tengok ada lagi blueberry filling, terus dapat idea. Kita buat Kek Blueberry lah, macam ala-ala kek Blackforest tu.

Here you go kakak, 
by Rohana Bakery

Nak jadikan cerita, dapat order hari selasa macam tu, rabu tu kalut nak naik bas. Tiket pukul 10.30 malam. Tapi event party ni hari jumaat. Jenuh duk fikir macam mana nak make sure kek tak cair nanti. Alhamdulillah Allah ilhamkan, kita buat cheese frosting, cheese frosting tak cepat cair macam whipping cream. 

Jadilah kek Blueberry Frosting Cheese..

Even yang tukang buat pun craving sangat. Terliur sampai hari ni. Haha.

And the feedback we got, Alhamdulillah segala puji bagi Allah, semua suka, diorang kata sedappp sangat, kek gebus gebas, tak muak. Alhamdulillah..


Alhamdulillah, segalanya datang dari Allah..

No comments:

Post a Comment

Segala komen anda amatlah dialu-alukan :)